pondělí 28. května 2012

První česká e-Ink dotyková čtečka? eWooky od... Wooky

Nejsem již nijak spjat s Euromedia Group, ale jejich aktivity sleduji. Dneska jsem narazil (a byl jsem tak trochu překvapen) na jejich e-shopu na čtečku eWooky. Jedná se o první českou dotykovou čtečku s elektronickým displejem. Alespoň to říkají informace u samotného produktu. Na trh by měla přijít 15. června 2012.

Na Wooky funguje vícero českých i slovenských obchodů - domovský rajknih.cz a rajknih.sk, ebux.cz i jeho sesterský ibux.sk, na platformě wooky prodávají e-knihy neoluxor.cz, arara.cz nebo slovenská gorila.sk.

Obchody jsou nezávislé, ale jen do určité míry. Detaily z pozadí vynášet nebudu, bylo by to  neprofesionální a hloupé.

Co eWooky je a co bude umět?


  • první česká dotyková čtečka s displejem s technologií elektronického inkoustu propojená se všemi obchody platformy Wooky 
  • prostřednictvím Wi-Fi umožňuje rychlý a komfortní přístup ke knihám z více uživatelských účtů najednou plně lokalizovaná do češtiny i slovenštiny 
  • díky úžasnému 6’’ dotykovému displeji ideální na čtení za každého počasí s tlačítky pro ještě jednodušší listování v knize rychlý přístup ke svým knihám jediným kliknutím 
  • vydrží až 10 000 otočení stran 
  • 4 GB interní paměti je možné lehce rozšířit až o 32 GB

Wooky svoji e-inkovou čtečku představuje dále takto:


  • eWooky čtečka je ideální společník na doma, do školy i na cesty. eWooky můžete ovládat v češtině i slovenštině. Najdete v ní tisíce eknih na dosah jediného kliknutí. Technologie elektronického inkoustu umožní čtení jako ze skutečného papíru. Pohodlně tak můžete číst za každého počasí i na přímém sluníčku! Váží jen 260 g a i díky 6” displeji se vejde do každého batohu, kabelky či kapsy. Vaše oblíbené knihy, noviny ale i vlastní dokumenty tak můžete mít stále s sebou.
  • Čtečka eWooky je vybavená 6" dotykovým displejem s rozlišením 600×800 pixelů a připojením na internet prostřednictvím Wi-Fi. Čtečku můžete použít též jako mp3 přehrávač po dobu čtení, na prohlížení fotografií nebo surfování na internetu.
  • Mezi výhody zařízení dále patří i výdrž baterie na otočení až 10 000 stran a 4 GB paměť s možností rozšíření až o 32 GB přes SD kartu, což bohatě stačí na plnou “eknihovnu“.
  • Čtečka podporuje eknihy ve formátu Wooky a formátu epub, do knihovny si též můžete jednoduše nahrát vlastní dokumenty ve formátech txt, html, doc nebo rtf.
Čtečka eWooky bude stát vcelku přijatelných 3190 Kč. Pokud bude umět to, co slibuje - tedy podporu nejen Wooky formátu, ale umožní i nahrávání a čtení epubů a textových dokumentů standardních "office" formátů, může to být poměrně úspěšný pokus o převrat na trhu e-knih.

Teď už jen zbývá přesvědčit majitele dalších typů čteček (povětšinou Kindle), aby svůj přístroj odložili a přešli na eWooky. Já se přesvědčit nenechám. Asi nebudu sám. 

Na druhou stranu. Těch, koho eWooky může (především) cenou oslovit a osloví, bude určitě mnoho. 




1 komentář:

  1. Byly na Světu knihy k vyzkoušení. Nezyk do ruky (jako mít 2 Kindly na sobě). neodladěný OS: děsivá prodleva - po každém doteku se sekudu dvě čeká. Bez šance...

    OdpovědětVymazat