pátek 24. února 2012

Christopher Paolini: Inheritance - dočkáme se 30. března!

Je otázka, zda Christopher Paolini věděl, co rozpoutá za šílenství, když se ve věku patnácti let pustil do psaní Eragona. A když se (o rok starší) vydal na cestu po amerických středních školách v čarodejnickém převleku, aby svoji knihu propagoval.

Patrně nevěděl. A nevěděl to ani v okamžiku, kdy mu rodiče Eragona vydali ve vlastním nakladatelství Paolini International LLC v roce 2002.

Tušit asi začal, když o rok později vyšlo nové vydání v nakladatelství Knopf Books for Young Reader. A jistý si mohl být, když se stal jako devatenáctiletý nejprodávanějším autorem podle New York Times. Eragon se stal okamžitě mezinárodním bestsellerem, v roce 2005 pak následoval Eldest a v roce 2008 Brisingr, který se v České republice držel několik týdnů v žebříčku SČKN (Svaz českých knihkupců a nakladatelů) na samém vrcholu - od českého vydání v lednu do května 2009.

Trilogie Odkaz dračích jezdců, příběh, v němž chlapec a drak bok po boku dospívají a bojují proti křivdě a zlu, se mohla zdát uzavřena. Ale nebyla. Paolini se ještě před vydáním Brisingra vyjádřil, že nestihl ve třech dílech vyjádřit vše, co vyjádřit chtěl. A že třetí díl vyjde nadvakrát. Z trilogie se stala tetralogie, čtvrtý díl, nazvaný Inheritance, vyšel ve Spojených státech a některých dalších zemích v listopadu roku 2011. Za první dva týdny se prodalo půl milionu výtisků. Sen každého autora.

O čem je čtvrtý díl Odkazu dračích jezdců? Co říká oficiální anotace ke knize Inheritance?

Není tomu tak dávno, co byl Dračí jezdec Eragon obyčejným chudým farmářským chlapcem a jeho dračice Safira pouhým modrým kamenem v lese. Nyní právě na nich závisí osud celé civilizace.
Dlouhé měsíce výcviku a bojů přinesly mnohá vítězství a naději, ale také srdcervoucí ztrátu. A ta nejtěžší bitva je přitom teprve čeká: musí se postavit samotnému Galbatorixovi. Aby zvítězili, budou muset být skutečně silní a odvážní. Pokud to nedokážou oni, neporazí Galbatorixe nikdo. Druhá šance neexistuje.
Jezdec a jeho drak došli dál, než se odvážil kdokoli jiný. Ale podaří se jim porazit samotného krále zla a obnovit v Alagaësii spravedlnost? A pokud ano, co budou muset obětovat?
 

Kdy vyjde Inheritance u nás? Dočkáme se 30. března 2012!

Pozor! Christopher Paolini přijede do Prahy!

Mimochodem, to není všechno. Christopher Paolini se na začátku června (3.6 - 6.6.) chystá do České republiky. Nakladatelství Fragment při této příležitosti chystá po jeho fanoušky soutěž (pravidla ještě nejsou známa), jednou z cen bude přitom splněný sen mnoha fanoušků a především fanynek (Christopher je pohledný mladý sympaťák) - brunch s Christopherem Paolinim.

Tři videotrailery na závěr. 

První je oficiální upoutávkou na Inheritence (česky otitulkovaná původní verze), druhý je z představení Inheritance v knihkupectví Barnes & Noble v New Yorku a třetí zachycuje okamžiky, kdy Paolini odevzdává rukopis redaktorce nakladatelství.









Žádné komentáře:

Okomentovat