středa 28. března 2012

Box 21. Reading copies drsné severské krimi.

Severská detektivka. Larsson. Nesbo. Kepler. A pak spousta dalších. Známých. Méně známých. Neznámých. V tuzemsku neznámých, abych byl přesnější. Knížky se prodávají podle autora. Podle názvu už méně. Pokud se tedy nestanou "černou labutí", ale to bych hodně odbočil.

Anders Roslund a Borge Hellström jsou celosvětově známí a uznávaní autoři severské detektivky. Jejich drsné příběhy vycházejí v mnoha zemích (jsou přeloženy do více než 33 jazyků) a patří k tomu nejlepšímu, co severská krimi kdy nabídla. Tuzemský čtenář se s nimi bude moci seznámit poprvé v dubnu tohoto roku, kdy v Knižním klubu vychází jejich detektivka Box 21.

S Boxem 21 se Knižní klub vrací k reading copies, pracovním výtiskům, které dostávají blogeři, aby ještě před vydáním knihy napsali recenzi. A protože se na reading copies Boxu 21 podílím a protože jsem Box 21 i četl a je opravdu vynikající, doporučuji blogerům, twitteristům a dalším "síťařům" zapojit se:)


Box 21. O čem to je?

Do stockholmské nemocnice přivezou ztýranou ženu a lékaři zděšeně zjišťují, že byla brutálně zbičována. Jmenuje se Lydia, je z Litvy a stala se obětí obchodu s bílým masem – několik let žila uvězněna v luxusním bytě, dokud si neodpracuje „dluhy“. V téže nemocnici kriminalisté Ewert Grens a Sven Sundkvist pátrají po důkazech k usvědčení nájemného vraha, muže, jehož má Grens už pětadvacet let důvod upřímně nenávidět. Příběhy dvou lidí posedlých touhou po pomstě a trestu se protnou v nečekaném dramatu: s dvojicí těl provrtaných kulkami a nemocniční márnicí plnou rukojmí. Kdo je však viník a kdo oběť?

Českým čtenářům se knihou Box 21 poprvé představuje autorská dvojice Anders Roslund a Borge Hellström, jedni z neproslulejších představitelů drsné severské detektivky - jejich kniha Three seconds získala v roce 2009 ocenění jako "nejlepší švédský krimi román roku" (Swedish Academy of Crime Writers) - a to je ve Švédsku, kde tvořil Stieg Larsson, co říct!

Chcete reading copy? Napište si o ní:


"Závazné objednávky" přijímá nakladatelství Knižní klub do 3. dubna 2012 - napište si o výtisk! Jak? Vyplnňte jednoduchý "gůglí" formulář -> Chci reading copy Box severské krimi Box 21

Přeji skvělý čtenářský zážitek!




Žádné komentáře:

Okomentovat