čtvrtek 26. dubna 2012

Hunger Games. Dalo se to čekat, komplet je tady.

--> Komplet. Tohle slovo má knižní branže ráda. Už jednou vydělané peníze se (možná) podaří vydělat ještě jednou. Jednotlivě vydané díly jakékoli knižní série se znovu vytisknou, nasadí se jiný přebal, brožovaná (protože levnější) vazba se vsadí do kartonového obalu a hurá - "dárkové speciální" vydání je na světě! Škola noci, Odkaz Dračích jezdců, Upíří deníky. Všechny to potkalo. Pozor. Neříkám, že je to špatně, snaha "vytočit" z toho ještě nějaké peníze není nic špatného - když je poptávka.

Po Hunger Games je poptávka zcela určitě. Trochu (víc) slabomyslný příběh (ano, nemám ho prostě rád) se stal v Česku i sousedním Slovensku po uvedení filmové adaptace hitem, český Fragment i slovenský Ikar si určitě musí mnout ruce, že před několika lety zakoupili na sérii Hunger Games práva.

Suzanne Collins: Hunger Games - komplet

Dárkové vydání světového bestselleru v luxusním boxu s holografickou folií. Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hunger games začínají... V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. 

Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games - zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Do hry však vstupuje šestnáctiletá Katniss, která se nehodlá podřídit... Překvapivé výsledky zápasu povzbudí obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj.

Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?


Můj názor? Luxusní box s holografickou fólií - pro fans to zní určitě lákavě. Marketingová mucholapka.  Přestože Hunger Games nemám rád, kompletu fandím a věřím, že se bude dobře prodávat. Jinak bych o něm nepsal.



-->

Žádné komentáře:

Okomentovat