Dita Pecháčková: Deník Dity P.
Dita Pecháčková je bývalou šéfredaktorkou časopisu Apetit (na tomto postu byla v letech 2005–2009), nyní šéfuje magazínu Albert v kuchyni, který vydává provozovatel sítě obchodů Albert a Hypernova. Deník Dity P. je hodně netradiční kuchařkou, zaujme už svým pro kuchařku nepříliš typickým čtvercovým tvarem (24×28 cm), kvalitními fotografiemi z dílny Jiřího Turka a grafickou úpravou Zuzany Lednické z designového studia Najbrt. Kuchařka se velmi dobře prodává, má dobře zvládnutý marketing v sociálních sítích a na Internetu obecně, kde míří na své ovečky, tzv. scukaře a foodblogery:)(oficiální text nakladatele) „Nemyslete si, že jsem bůhvíjaká kuchařka. Nejsem. Normálně to ke mně přišlo. A strašně mě to baví. Vaření, pečení, kuchařky, řeči o vaření a pak to jídlo!“ Tohle řekne Dita Pecháčková, která se nepřestává divit, když jí všichni nad talířem s jídlem, které uvařila, říkají: Ty jsi bohyně! Ze svých nejoblíbenějších jídel sestavila pozoruhodnou kuchařku a k tomu vypráví, jak to všechno s její láskou k jídlu a vaření bylo. A stále je.
Dita Pecháčková je podle mnohých česká Nigella Lawson.
Zdeněk Pohlreich: Šéf na grilu II.
Představovat Zdeňka Pohlreicha by bylo nošením do lesa. Pohlreich je fenomén, svoji image buduje precizně a pečlivě. Každý rok alespoň jeden pořad v televizi, každý rok alespoň jedna (lépe dvě) kniha. Jestliže Dita Pecháčková vaří a píše pro Ahold (Albert), Zdeněk Pohlreich je jedna ruka s Intersparem. Samozřejmě, myšleno dobře. Peníze nerostou na stromech a Pohlreich dokáže i v reklamě být vkusný.
Ve druhém Šéfovi na grilu pokračuje Zdeněk Pohlreich v práci, kterou začal v dílu prvním: (oficiální text nakladatele: Pokračování úspěšné knihy Šéf na grilu. Více jak 90 tipů na skvělé steaky, hamburgery, zeleninové saláty, ryby, dezerty, ale i koktejly. Poradíme vám jak připravit perfektní menu na vaši zahradní párty, na které budete „Šéfem“ právě „Vy“.
Pro zajímavost uvedu, že Zdeněk Pohlreich vydal letos v dubnu v nakladatelství Ikar knihu Vejce nebo slepice a na konec května chystá v nakladatelství Magazine novinku Šéf na smetaně. Pohlreicha bude v létě všude plno.
Opět pohled do světa - Zdeněk Pohlreich je podle mnohých český Gordon Ramsay.
Martin vaří od svých devíti let. Ano, čtete dobře, od devíti. Jeho kuchařka je určena pro mladé, recepty nejsou složité. Jsou ale kreativní a zajímavé. A zcela určitě chutnají.Pro zajímavost uvedu, že Zdeněk Pohlreich vydal letos v dubnu v nakladatelství Ikar knihu Vejce nebo slepice a na konec května chystá v nakladatelství Magazine novinku Šéf na smetaně. Pohlreicha bude v létě všude plno.
Opět pohled do světa - Zdeněk Pohlreich je podle mnohých český Gordon Ramsay.
Martin Škoda: Škoda nevařit
Řečeno slovy knihy: (oficiální text nakladatele): „Sedmnáctiletý kluk, který vaří už dobrých osm let, napsal kuchařku pro své vrstevníky, plnou skvělých receptů, hudby a cestováním za gastronomií. Každé jídlo, které je připraveno s ohledem na potřeby a možnosti mladých, je doprovázeno songem, který správně doladí atmosféru při i po vaření. Marty, jehož múzou je slavný Jamie Oliver, ale nevaří jen pro mladé – jeho originální jídla nadchnou všechny generace. Kuchařka Martina Škody je jedinečná nejen svým obsahem, ale také designem – o originální layout a vazbu, kterou se nepyšní žádná jiná česká kuchařka, se zasloužili dva mladí designéři Petr Bosák a Robert Jansa, kteří na svém kontě již mají řadu významných ocenění. Obrazy receptů fotil a aranžoval přímo autor, o portrétní fotografie se postarala Johana Pošová.“
Martin Škoda pochází ze Soběslavi. Z města, do kterého jsem se já v roce 2008 přestěhoval z Prahy. Martina jsem mezi sedmi tisíci obyvateli nikdy nepotkal, ale určitě bych ho nepřehlédl - Martin Škoda je totiž podle mnohých český Jamie Olivier:)
Tweet
Žádné komentáře:
Okomentovat