pondělí 21. května 2012

Knihex? Knižní veletrh malých nakladatelství na břehu velké řeky

Knižní veletrh Svět knihy jsem zmiňoval včera. Dnes bych rád představil a doporučil druhý ročník knižního veletrhu, který s podtitulem "To nám nevyčtete" pořádá sdružení nezávislých nakladatelů na vltavské náplavce na Rašínově nábřeží. Kdy? V neděli 10. června 2012. Mediálním partnerem je rozhlasová stanice ČRo Radio Wave.

Pro koho je Knihex určen? Pro všechny, kdo mají rádi knihy. To především. A také pro ty, kdo hledají produkci menších a malých nakladatelství, ke které se jinak mohou obtížně dostat, protože "Babica ani Pohlreich to není a najdete to někde vzadu na polici...", jak by vám řekl běžný český knihkupec (trademark).

Letošní Knihex představí například nakladatelství dybbuk, Baobab, Fra, Lipník, časopis A2, z větších nakladatelů se Knihexu zúčastní Host či Labyrint. Celý program bude doplněn hudebními vystoupeními, děti i dospělí si budou také moci vyzkoušet svoji zručnost a naučit se něco nového při workshopech, pořádaných jednotlivými nakladateli - naučíte se knihvazačství, poznáte, jak se dělá sítotisk nebo knižní animace.

Pozor! Knihex není (pouze) pro knižní fajnšmekry, kteří opovrhují velkými komerčními akcemi (už zmíněný Svět knihy). Knihex je alternativa pro každého, kdo rád čte a kdo rád knihy kupuje. Nejlépe pod širým nebem.

Já na Knihex určitě dorazím a těším se, že se zase potkám s někým zajímavým, určitě se zastavím u stánku časopisu Lógr a dám si "levandulovou palačinku". Jsem také zvědavý, jestli budou veletržní slevy jako na Výstavišti a jestli nějaký velký knihkupec na náplavce zaparkuje s kamionem:)

Místo závěru? Doporučuji v neděli 10. června 2012 na Rašínovo nábřeží přijít. Vše podstatné můžete zatím sledovat na facebookovém profilu Knihexu.











Žádné komentáře:

Okomentovat