pátek 4. května 2012

Taylor Stevensová: Lovkyně informací - reading copy

--> Taylor Stevensová? Český čtenář se s ní setká v červnu poprvé - Knižní klub vydává její debut Lovkyně informací. Hlavní hrdinka, Vanessa Munroe (často ale vystupuje v převleku za muže jako Michael Munroe), je specialistkou na vytěžování informací a zahraniční kritiky i čtenáři nadšeně poukazují na typovou podobnost Vanessy s jinou (přiznejme si to, narušenou) literární hrdinkou. S Lisbeth Salanderovou Stiega Larssona.

Měl jsem možnost si český překlad thrilleru Stevensové přečíst ještě před korekturami (stejnou možnost nabízí nakladatelství Knižní klub i vám) a všem, kdo jsou natěšeni, že knižní pulty brzy okupuje nové Milénium, říkám - ne, Stevensová Larssonem není. Vanessa i Lisbeth žijí každá v jiných reáliích (deštný prales rovníkové Afriky není ponuré a deštivé Švédsko - jen ta všudypřítomná korupce v politice je stejná), každý z autorů používá jiný styl. Ale charakterově jsou obě hrdinky ze stejného těsta. Jako kdyby to byla dvojčata. Dvojčata, která by ještě mohla mít staršího bratra - Jasona Osbourna.

Lovkyni informací (v originále Informationist) vydává v červnu nakladatelství Knižní klub, které blogerům nabízí po Boxu 21 další napínavý příběh jako reading copy - pokud chcete zkusit štěstí, přihlaste se o recenzní výtisk na tomto odkazu: Taylor Stevensová: Lovkyně informací - reading copy. Hodně štěstí.

Taylor Stevensová: Lovkyně informací

Vanessa Michael Munroeová má mimořádný talent pro jazyky (ovládá jich dvaadvacet) a za sebou tvrdý výcvik v zacházení s nožem. Obstarává informace, většinou v zemích třetího světa, pro firmy, vlády i jednotlivce. I proto, že se narodila v Kamerunu (manželům-misionářům), kývne na zakázku naftaře Richarda Burbanka, jehož adoptivní dcera Emily se nevrátila ze safari v Namibii. 

V doprovodu rodinného přítele Milese Bradforda se Vanessa s falešným pasem vydává do Afriky, tam ji však dostihne jak pravda o Emilyině osudu, tak její vlastní minulost… a Vanesse nakonec nezbude nic než pomsta. 

Senzační debut, jehož hrdinka si podle zahraničních kritiků i čtenářů v ničem nezadá s Lisbeth Salanderovou, hlavní postavou kultovních bestsellerů Stiega Larssona.

Ještě jednou odkaz na přihlašovaí formulář: Chci reading copy Lovkyně informací





-->

Žádné komentáře:

Okomentovat